Јас и политиката во Македонија


Сме два различни поими.

Зошто не завземам страна во политиката?

Бидејќи според мене тој што се нафаќа да одлучува за животот на еден народ во сопствената држава, треба да е идеолог, а не материјалист.

Треба да сака убави нешта за сите, а не убави нешта за себе.

Треба да е харизматичен, а не антипатичен.

Треба да е широкоград, а не тесноград.

Треба да го почитуваме, а не да му се плашиме.

Треба да му се восхитуваме, а не да го мајтапиме.

Треба да е чесен, а не нечесен.

Треба да е лидер, а не фоловер.

Треба да знае како, а не да му кажуваат како.

Треба…..

И бидејќи тоа го немам препознаено во ниеден од нив, решив да не завземам страна.

Ова е мој став. Ако грешам, и грешката е моја

Advertisements

2 Comments to “Јас и политиката во Македонија”

  1. Шекеринска?

  2. Можам да кажам само дека не е без квалитети:) Напротив

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: