Archive for May 30th, 2011

May 30, 2011

Низ зборови

 

За буквата С

Скоро сите убави работи на светот почнуваат на С. Една од нив е скијање.

За животот

Се додека човекот е жив, разликата помеѓу добивката и загубата е само нијанса.

За ниските побуди

Пред да почне човек да критикува и да оговара, треба прво  себе да се искритикува и изоговара , па потоа, ако не е уморен и ако му остане време, може да прејде и на останатите.

Стратегијата на капитализмот

Железниот збор – убави врати отвора, убавата жена- железни врати отвора, а убавиот збор-железни жени отвора.

За љубовта

Љубовта ништо посебно не бара од животот. Таа само бара да биде љубена од тој што го љуби. Тогаш кожата  е убава и без крема, на косата не и е потребна маска, усните се црвени и без кармин, а рацете се мазни и после долго работење низ градината.

За спонтаноста

Да беше Тесла спонтан, денес ќе немавме струја.

За денешницата

Во денешно време љубовта е бизнис, бизнисот е страст, а страста е љубов.

За разликите

Разликата помеѓу глупак интелектуалец и интелектуалец глупак е тоа што првиот молчи кога не треба, а вториот зборува кога не треба.

За панта реи

Продолжил ти или не, животот иде даље

 

 

 


 


Advertisements