Државата по редицата се познава


Често одам во Дом на АРМ, на редовните концерти на Македонска филхармонија.

Ја следам работата на нашата филхармонија и  ги поддржувам музичарите  бидејќи и покрај тоа што не се доволно мотивирани во држава како нашата, сепак  прават убави концерти.

Него, друго ми е муабетот.

По завршување на последниот концерт на кој бев, сите се упатија накај гардеробите.

Едни застанаа на средина. Од старт направија збунка од каде почнува редицата. Други се истуркаа први на перверзно некултурен начин и си ги земаа палтата. А останатите направија ред кој не се помрдна додека првите две категории  не си ја завршија работата.Така е за се кај нас. Едни се на средина , прават збунка, не знаат кај тераат и чекаат некој друг да им ја заврши работата. Други си ја вршат „успешно“ работата туркајќи се  непристојно и газејќи се пред себе. А трети се однесуваат културно и доцна си ја завршуваат работата. Или се осеќаат зафркнати.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: