Живот


Гледајќи го светот од мој агол, целата  таа еуфорична трка да се добие повеќе одошто се има а да се загуби помалку , влогот да биде мал а профитот голем, патот да биде полесен а добивката поголема, си помислив, се додека сме живи, разликата помеѓу добивката и загубата е само нијанса.

Единствената вистинска добивка се вика живот, а единствената вистинска загуба се вика смрт. Тоа се двете страни на паричката, тоа се деловите на едно деноноќие, тоа се сонцето и месечината.

Кога имам емоции во мене, сакам да излезат. Да се родат  на ова парче бела позадина  што исто така ја нарекувам живот.

И ова е живот. Секоја буква, секоја запирка, секој збор, секоја реченица.

Живот е моментот на вдишување и издишување, моментот на тишина, моментот на музика во позадината на битисувањето, моментот на солзите, срцебиењето, воздишките. Моментот на болката, моментот на чувствувањето на болката на тие што ги сакаш, моментот на споделувањето.

Живот за нечија прерана смрт.

Почивај мила во мир.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: