Сон


Сите ние сонуваме. И кога спиеме, и кога сме будни.

Во меѓувреме, живееме…

Можеби немаме право да влеземе лесно во нечиј туѓ живот, но можеме многу лесно и едноставно да влеземе во нечиј туѓ сон.

Исто е е за мојот сон.

Мислам дека е само мој, а внатре.. познати  и  непознати ликови и места, блиски и далечни енергии, добри и лоши луѓе, живи кои во сонот се мртви, мртви кои во сонот се живи, душата на еден со ликот на друг, нечиј карактер во поинаква улога…

Тоа е убавината на сонот.Неговата бесконечност, непредвидливост, на моменти совршен, на моменти крајно вознемирувачки.

Но, најубави ми се празните сонови.

Знаете, оние сонови кои настапуваат после преубав, преемотивен, пресончев, пречист ден, по кој што сонот што следи е еднаков на совршена тишина во ноќта, проследена со стабилно дишење, романтичен срцев ритам а  во сонот нема никој…

И, кога ќе се разбудиме од празниот сон,  се гледаме очи во очи со преубавата реалност…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: