Пост за љубовта


Пишувале, пишуваат и ќе пишуваат за љубовта. Зборувале, зборуваат и ќе зборуваат за неа. Чувствувале, чувствуваат и ќе чувствуваат љубов. Се  бореле, се борат и ќе се борат за љубов.

Затоа сакам и јас да напишам пост за Љубов.

Љ- Не ми ни текнува на друг склоп на букви кој соодветно ќе ја надополни празнината после оваа буква освен Љубов.

Љубовта е токму тоа. Соодветно надополнување, кога она што ни е потребно  ќе го добиеме безрезервно. И обратно, го добиваме безрезервно бидејќи  сме дале безрезервно.

Моментот не е битен, траењето не е битно, битно е да се случува.

У-Убавината е во тоа што љубовта е слобода. Местото каде што се чувствуваш среќен. Каде што никој ништо не ти може и каде што имаш сила да даваш, да се бориш, да чувствуваш, да дишеш. Љубовта е во прегратката на детето, во поддршката на партнерот, во благородноста на работењето, создавањето, во насмевките на вистинските пријатели, во успесите на другите, во убавината на изгрејсонцето, во величенственоста на планината, во совршената боја на морето.

Б- Бегството од љубовта значи бегство од најсовршената емоција. Емоција која е комплексна, но без која не вреди да се живее.

О- Опасноста од повреди и загуби постои. Но таа постои насекаде. И на планините, и во морето, и во грижата за детето, и во поддршката на партнерот и во пријателството.

В- Вистината е една. Љубовта мора да се има. Да се поседува и негува прво длабоко во себе, за да може да се даде и на другите. И за да може да се почувствува. Љубовта е MUST.

Не напишав ништо посебно и ново за Љубовта. Меѓутоа пресреќна сум бидејќи и посветив пост, тука во ова мое катче, кое исто така го нарекувам Љубов.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: