Време е


„Ајде, што чекаш, време ти е…“

Време ти е за мажење.

Време ти е за дете.

Време ти е за второ дете.

А можда и за трето? Ќе имаш бенефиции.

Време  ти е да си купиш стан.

Време ти е за нов телевизор,  за кречење, за нова гарнитура.

А за што всушност е време?

Време е за живот.

Не сакаат сите мажачка.

Не сака секој дете.

Не сака секој второ дете.

Некој не ни гледа телевизија.

Време е само, секој да го прави, она што го сака.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: