За вистината


Вистината,

понекогаш боли..

понекогаш развеселува..

понекогаш растажува..

понекогаш горчи а понекогаш е слатка.

Некогаш ќе ја видиме, некогаш ќе ја слушнеме, некогаш случајно ќе ја избегнеме а некогаш намерно ќе направиме дека не сме ја приметиле.

Некогаш ја кажуваме а некогаш ја премолчуваме.

Некои вистини никогаш нема да ги дознаеме.

А и не треба.

Премногу вистини има на овој свет.

Ако ги знаеме сите, ќе го изгубиме чувството на живеење.

Advertisements

One Comment to “За вистината”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: