Кратко и јасно


Најтешките животни улоги според мене се:  РОДИТЕЛ, ЛИДЕР И БОРЕЦ
Родител – од своето дете да направиш добар човек;
Лидер – својот бизнис/држава/народ/тим да го направиш препознатлив и посакуван;
Борец- да се бориш против тешките болести и за своето здравје , да победиш и да останеш жив.
Најлесните животни улоги според мене се: мрчатор, хејтер и сеирџија.
Многу мои блиски луѓе кои во улогата на родител и лидер беа совршени, не успејаа со улогата на борец.

Истовремено денес замина и еден борец и лидер чии инспиративни говори ми ја сменија перцепцијата за светот.

RIP Steve Jobs

Advertisements

One Trackback to “Кратко и јасно”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: