Милион твитови (Цела)


Зар веруваш во мене

Твитерџија што ги нуди

сите можни твитови.

И веќе одамна, тоа не сум јас

тоа е некој што те следи

и ужива во твитање.

Рефрен:

Секој обид да ме следиш

ќе ти се врати како ретвит, како добар меншнинг.

Јас сум човек кој, живее од твит

кој се плаши да те тролне.

Не знам дали остана, бар малку фејзбук во мене

или се исчезна во хаштагот.

Радосен, неуморен, твитам опасно

за мојте милион фоловерс.

Единствен е разлог да

продолжам да живеам

и нема начин да ме промениш,

се што можеш е да ме ретвитнеш.

Не мисли колку сум променет

и дека надвор имам се што ми е потребно.

Погледни! Ќе видиш само еден обичен смртник

за твитап и револуција.

Рефрен: Секој обид да ме следиш….

Advertisements

3 Trackbacks to “Милион твитови (Цела)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: