Од време на време


Од време на време

кога пешачејки по разновидните патишта

ќе налетаме на аголот на љубовта,

се јавува единствено чувство

на топлина во градите и сјај во очите.

 

Од аголот на љубовта ,

светот е совршено место за живење,

пространствата се лесни за владеење

и весели бранови канат на дивеење.

 

Стоејќи на аголот на љубовта

се плашиме да не паднеме во бездна

ритамот ни најавува  да продолжиме по патеката

но посакуваме уште малку да потраеме.

 

Од време на време,

кога светот одеднаш ни станува сив и блед

лутајќи по разноразните нови патишта

потајно но силно сакаме

пак да налетаме на аголот на љубовта.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: