Фраери ли се фраери


Наспроти градски гревови
на ниски камења студени
така на Ленинова фраери
седнале та заседнале

Фраери ли се фраери
урбани маки големи!

Стани си денес покасно
дојди си ноќе подоцна,
наутро кешче понеси
навечер цура донеси

ај, пусти да е, пуст да би
останал тежак ли живот фраерски!

Роди се човек – мангуп биди
роди се човек – бизнис води,
цел живот друг да ти работи
за твои куќи имоти,

за твои бели дворови
копај си медиум базени!

За себе само јади си
за себе виски локај си
нижи  си гердан девојки
за викенди потковани

нижи си синџир позлатен
околу вратот навезен!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: