Хејтеризам


Хејтеризмот е интересен правец. Креаторите на хејтеризмот се викаат хејтери.

Еве некои подвидови.

Парт тајм хејтер – Хејтер со човечки особини. Активира хејтеризам во зависност од тоа дали денот му е погоден или сјебан. Ако денот е ок – не хејта. Ако денот не е ок- хејта. Сите сме понекогаш парт тајм хејтери.

Софт хејтер – Поднослив хејтер. Држи континуитет во хејтот без оглед на тоа каков му е денот. Хејта меко и на дневна основа. Обавезно наоѓа причина да похејта на некоја тема, бар на секунд. Никогаш не хејта до степен на навреда. Дозата на цинизам и иронија му е блага и умерена. Нешто како добро сварено средно кафе кое и човек што пие кафе без шеќер а по грешка му свариле средно, од култура ќе го испие.За оние со јак сенс за хумор понекогаш делува прилично симпатично. Хиперсензитивните пак, неретко се бааги иритирани од неговиот стил.

Хард кор хејтер – Ова е веќе категорија која не може да ја поднесе лесно просечниот човек. Од друга страна, ниту хард кор хејтерот  може лесно да го поднесе просечниот човек. Овој подвид хејта јако и во континуитет. Секогаш се труди да го држи истото темпо на хејтање. Се интересира за доста теми и едвај чека да налета на некоја посодржајна тема за да изнесе и посодржаен хејт. Негува висок степен на цинизам во своите хејтови и не се замара дали некого навредил или не. Навредата ја разбира како заебанција или како критика. Може да се разбере само со хејтерите од неговиот подвид и одвреме на време со софт хејтерите, во зависност од темата што се хејта.

Ултимејт хејтер– Оваа категорија не хејта само кога спие. Доколку сонува, хејта и во сон. Хејта до степен на љубов кон хејтерството. Хејта на сите теми, во секоја прилика.  Се што сака, сака до степен на хејтање. Може да се разбере само со хард кор хејтерите одвреме – навреме. Вообичаено предизвикува вербални пиздарии. Доколку е твитерџија , често го користи unfollow, а уште почесто block, за инает. Хејта познати и непознати личности. Највеќе ги хејта тие што зборуваат за љубов и други ведри теми. Ги хејта и тие што не зборуваат за ништо, пошто се глупи. Ги хејта и тие што се праат паметни. Понекогаш се хејта и самиот себе.

Профешнал хејтер– Го хејта парт тајм хејтерот пошо не знае шо хејта. Го хејта софт хејтерот пошо не хејта мушки. Го хејта хард кор хејтерот пошо е талентиран. Го хејта ултимејт хејтерот , пошто му е конкуренција.

Advertisements

9 Comments to “Хејтеризам”

  1. Мора и коментар да ти пишам за јавно да ме искатегоризираш! 🙂

    п.с. многу ми се сфиѓа tag line-от на блогот

  2. Мразам хејтери ! 🙂

  3. Фала за комплиментот а категоријата ти ја кажав- хејтер ванаби. Инаку, возвраќам со комплимент- држиш добар блог.

  4. Маркетинг 365, и јас те сакам:)

  5. Sledbenicite na pravecot se vkaat hejteri, a ne osnovacite….

  6. Марио, а основачите како се викаат?

  7. Ултимејт хејтер! 🙂 http://www.imdb.com/title/tt0174378/

  8. they see me hatin, they hatin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: