365


Гледано од монетарен аспект, бројот 365 значи еден обилен доручек , ако е во денари или едно седумдневно пливање или скијање , ако е во друга валута.

Гледано од временски аспект, бројот 365 значи многу , особено ако е во денови.

Правејќи ретроспектива на настаните кои ми оставија најсилен впечаток оваа 2011 година, решив да ги соберам во пост.

11.03.2011

Земјотресот во Јапонија

Потресни слики, шок за светот, емпатија, почит. Вчудоневидување и восхит од јапонската култура , посветеност и смиреност. Поддршка во тоа што го правеа за да продолжат понатаму поправајќи ги уништените материјални добра и длабоко а достоинствено жалејќи за жртвите, за кои нема враќање.

05.06.2011

Македонските парламентарни избори

Излегов и го искористив моето гласачко право иако низ ум ми се вртеше онаа: немаше спас, избори беа. Сепак фактите се мајка на знаењето. Власта е секогаш легитимно избрана и тоа благодарение на волјата на мнозинството.

06.06.2011

Движењето „протестирам“

Зошто протестирав? Еве зошто.

08.09.2011

Македонската кошаркарска репрезентација не промовираше во светот. Горди на дечките, со посебна благодарност до Фактор „Бо“

05.10.2011

RIP Steve Jobs. Ми остави впечаток како иноватор, добар продавач на производи и борец.

Од личен аспект, на 22.05.2011  се роди мојот прв блог пост Кога лисјата паѓаат.

Освен што станав блогер, годинава ги искачив Кораб и Титов Врв, завршив сложен проект , го доживеав Париз  , истрчав 5 км  за 34 минути на Скопскиот маратон, запознав нови неверојатни ликови  меѓу кои и Дарјан , Јована, Влатко Васиљ , Здраве.

Но, која сум јас, во споредба со вселената.

Advertisements

One Comment to “365”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: