Во градот


Во градот,

каде асфалтот буди спомени од полноќен крузинг

со лименки пиво во вкрстени дланки

и преслушана мелодија од омилен бенд,

Во градот,

каде клупата раѓа спомени од прегратки долги

со претопли бакнежи во ладните ноќи

и ритам на срце споено во две,

Во градот,

каде сивилото го красат обоени очи

со длабоки погледи во еден ист миг

и sвездено небо над љубовен свод,

Во градот,

каде некои имаат улици и згради

со величенствен поглед кон осветлениот булевар,

а тие имаат само љубов.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: