Се сретнале


Се сретнале храброста, гордоста, ентузијазмот и праведноста.

Храброста рекла дека може се.

Гордоста рекла дека може сама.

Ентузијазмот рекол дека може веднаш.

Праведноста рекла дека можат сите заедно.

Дошла смислата за хумор и од нив направила виц.

На вицот слатко се изнасмеала само мудроста, од далечината.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: