Кога дојде ти


Доцна беше кога  дојде ти

и побара прошка, а тага скри

со сјај во очи за идни дни

со надеж за повторни јас и ти.

 

Доцна беше кога реши ти

да вратиш стари спомени

со насмевки нови подарени

и пламнати желби недопрени.

 

Доцна беше кога праша ти

за моите тајни копнежи

со подарок бел за припадност

и бисер прелеан во вечност.

 

Доцна беше кога дојде ти

ти открив мои златни одаи

ти открив мое стебло високо

и зрак од сонце горе широко.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: