Да бев на твое место


Да бев на твое место, ќе го правев истото што го правиш ти.

Ќе станував во исто време, ќе облекував иста облека, ќе се возев со истиот превоз, ќе ја работев истата работа.  Ќе бев со истата девојка, ќе ги имав истите пријатели, ќе го купев истиот велосипед, ќе ги гледав истите серии, ќе ја слушав истата музика.  Ќе го пиев истото пиво, ќе ги гледав истите натпревари, ќе играв фудбал со истата екипа. Ќе се расправав дома за истите теми, ќе ја изневерував девојката со истата љубовница. Ќе сакав да ја купам истата гитара и истиот фотоапарат. Ќе собирав пари за истите концерти.

Да бев на твое место, немаше никогаш да ги направам работите кои не ги направи ни ти.

Никогаш немаше да и кажам дека ја сакам, на онаа која најмногу ја сакав.

Advertisements

One Comment to “Да бев на твое место”

  1. Да беше на негово место, ќе знаеше дека не ја сакал најмногу и пак ќе и речеше дека ја сакаш.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: