Мојот рецепт за добро здравје


Мојот рецепт за добро здравје  е составен од три смеси.

Прв дел од смесата : два литра вода , три јаболка, чинија житарици со јогурт или кисело млеко, две – три турски кафиња без шеќер, домашно зготвено јадење, чаша црвено вино, чинија житарици. Сето тоа убаво измешано се конзумира во текот на 12 часа заедно со другите два дела од смесата.

Втор дел од смесата: еден час  по избор трчање, велосипед, пешачење, планинарење и слични активности. Оваа смеса не  вклучува  козметички третмани од типот еден час лежење на апарат за намалување на целулит. Под слични активности се подразбира и ритмичен секс (што би рекол пратеникот со смс-от) доколку партнерот е на истиот рецепт.

Трет дел од смесата: два часа книга, филм, музика (по избор). Во оваа смеса се вклучува и најтешкиот дел од рецептот кој се вика обврски. Делот обврски трае од 8 до 10 часа. Овој дел најтешко се вари во желудникот. Пожелно е секогаш да се зачини со духовен мир, длабоко вдишување и длабоко издишување. Да се избегнува во рецептот да се вклучуваат стимуланси за полесно варење од типот дијазепам, хелекс и лексилиум, освен по попрепорака на лекар.

Трите дела од смесата се оставаат да преноќат најмалку 7 а највеќе 9 часа.

Наредниот дел се почнува одново. Ако се прекокнат некои денови воопшто не е страшно. Но ако се прескокне голем период, може да се јават и првите последици.

Вкусот на рецептот не е совршен, но здравјето ќе биде секогаш присутно.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: