Кога да те сакам ако не сега


Кога да те сакам ако не сега.

Сега кога црвените памучни прерамки најубаво прилегаат на свилената кожа, кога долгата коса сама се расплетува и ги гали рамениците , кога дланките се подготвени за долгиот полноќен пат исполнет со нежни милувања.

Кога да те сакам ако не сега.

Сега кога очите сами се затвораат за да пристигнат до посакуваната цел, кога сите делови од ноќта се редат како многубојна сложувалка, како девојка која си го соблекува омилениот фустан подготвена за полноќните приказни кои се раскажуваат само пред спиење.

Кога да те сакам ако не сега.

Сега кога утрата мирисаат само на тебе , кога првите минути после сонот нудат чиста љубов под бела прекривка која трае помалку од една секунда, но раскажува една цела вечност.

Кога да те сакам ако не сега.

Сега кога сите реки, планини и патишта на овој свет се само наши. Кога звукот на тркалата, чекорите, кочниците, тапаните и гитарите ги впиваме силно, небаре се бориме за последната капка вода, небаре го дишеме последниот жив воздух.

Кога да те сакам ако не сега.

Сега кога тишината ни е повеќе од доволна за да се разбереме а бучавата ни е најтивкото место за водење љубов. Кога јас сум ти, а ти си јас. Кога моите дланки се твои а твоите усни се само мои. Кога глаголите ги кажуваш ти, а придавките ги кажувам јас. Кога ти ги дочекуваш утрата со мене а јас ги испраќам ноќите со тебе.

Кога да те сакам ако не сега.

Сега, кога заедно ја пишуваме нашата љубовна историја која можеби ќе ја прочитаме во далечната иднина. И после секој прочитан збор, секој од нас ќе остави по една воздишка, како запирка, пред да продолжи понатаму со нуркање во длабочината на убавите сеќавања, за едно минато љубовно време, за едно време на сакање.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: