Твитер


Ми тргна со препевите од Архангел.

Најверојатно поради длабочината на стиховите нивни.

Твитер

Тоа е мрежичка која голта се што е живо
во тебе и во мене.
Често се прашувам, што може човек
против дм, ретвит и фоловинг
?
Твитер
е одраз,
твитер е ехо на нечии умови

твитер е судбина која нема милост
ниту за еден свој корисник.

Ние бевме, ние сме само
послушни деца, построени
на тајмлајнот.
И се што бевме, бевме само
во аватар еден, преполн од илузии.

Гледам идол на тајмлајн, гледам насмеан тролник
и за нова будалштија ќе потроламе сите.
Ако можеш да се разбудиш,
излези на тераса

Таму кај што нема Интернет,
само потреба да живееш.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: