Зошто никогаш нема да бидеме Швајцарија


Зошто никогаш нема да бидеме Швајцарија?

(Швајцарија е земена како пример по случаен избор со значење- поинаква држава од нашата)

-Затоа што не не интересира туѓото мислење, туку туѓиот живот
-Затоа што го критикуваме она што друг го направил а не трпиме никаква критика за она што ние сме го направиле
-Затоа што потпишуваме договори без да ги прочитаме
-Затоа што прифаќаме услови за користење на производ или сервис, без да ги проучиме
-Затоа што сакаме пари без да ги заработиме
-Затоа или премногу мислиме или воопшто не мислиме
-Затоа што често забораваме дека сме само педа земја на планетава
-Затоа што здраво живеење потценуваме а нездраво преценуваме
-Затоа што за човек кој излегол сам на прошетка, на кафе или на пиво, мислиме дека е фрик
-Затоа што за пејачка што нема добар англиски маваат сеир и луѓе што немаат никаков англиски
-Затоа што најголем дел од денот трошиме за коментирање против оние што најмалку ги сакаме и почитуваме
-Затоа што сакаме се да знаеме, а не сакаме ништо да споделуваме

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: