Сакам


Сакам свежи утра со топло сонце.

Сакам вкусно кафе без ронка шеќер.

Сакам крај на книга со добар почеток.

Сакам нежна лирика во рок.

Сакам разбранети риби во мирна вода.

Сакам гола карпа до густа шума.

Сакам неспокојно дете, кое мирно гушка.

Сакам боја на цвет во прозирна вазна.

Сакам насмевка во будење. Гушкање низ сон.

Сакам спокој во бура. Тишина во фреквентна улица. Верба во време на недоверба.

Сакам вистина во љубовта.

Бидејќи само љубовта ќе не успокои. А вистината ќе не направи луѓе.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: